11 Ocak 2015 Pazar

Bennu Yıldırımlar : Eskimeyen Yüz



Kırk beş yaşındaki deneyimli oyuncu Bennu Yıldırımlar, 1988 yılından bu yana İstanbul Şehir Tiyatroları sahnesinde boy göstermektedir. İlk oynadığı tiyatro oyunu olan ‘’Kuşlar’’ gösterisinden sonra sayısın tiyatro oyununda rol almıştır, ancak Türk izleyicisinin büyük çoğunluğu onu Süper Baba dizisinde canlandırdığı Elif karakteri ile tanımıştır.

Türk televizyonlarında bir döneme damga vuran yapım olan Süper Baba dizisine son sezonunda katılan ve canlandırdığı deli dolu Elif karakteri ile gönüllerde taht kuran Bennu Yıldırımlar, daha sonra Yaprak Dökümü dizisinin başından sonuna dek Fikret karakterine hayat vermiştir. Bir Reşat Nuri Güntekin romanının uyarlaması olan Yaprak Dökümü dizisinde ailenin en büyük kızı olan Fikret’i canlandıran deneyimli oyuncu, roman ile özdeşleşmeyi başaran harika bir karakter yorumu ile Türk izleyicilerinin akıllarına kazınmayı başarmıştır. Yaprak Dökümü dizisinden sonra bu sefer de yabancı bir yapım uyarlaması olan Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki Nermin karakterini canlandıran oyuncu, bu dizisinde de reyting rekorları kırmaya devam etmiştir. Ufak bir aranın ardından dizi setlerine geri dönen Bennu Yıldırımlar yeni dizisi Gönül İşleri ile tekrardan adından söz ettirmeyi başarmıştır. Halen çekilmekte olan dizinin baş rollerini Sinem Kobal, Timuçin Esen ve Selma Ergeç ile paylaşan Bennu Yıldırımlar, haftalardır zirveden inmeyen başarı grafiğine sahip olan dizisi ile Türk izleyicileri tarafından takip edilmektedir.


Bennu Yıldırımlar eşi ve çocuğu ile paylaştığı sosyal yaşantısında da örnek bir oyuncu olmaya devam etmektedir. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı yürütülen sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı ihmal etmeyen Bennu Yıldırımlar, bir sanatçı hassasiyetiyle tüm genç nesillere yol göstermektedir. Tümay Özokur Kariyer ve Şöhret Yönetimi cast ajansı ile çalışan ünlü oyuncunun gelecek projeleri de tam bir merak konusu olmaktadır.
B
ennu Yıldırımlar ekşi sözlük gibi gençlerin aktif olduğu platformlarda da beğeni ve övgü ile adından söz ettirmektedir. Umarız ki tüm genç oyuncularımız kendisinin deneyimlerinden feyz alarak başarılı bir sanat hayatı çizgisi çizmeyi başarırlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder